Uutiset

28 MAA
2018

Lasiliiri Oy uusii tuotantotilojensa valaistuksen

Kategoriat: Energiatehokkuus, Yleistä

Lasiliiri Oy uusii tuotantotilojensa valaistuksen yhdessä Greenled Oy:n kanssa. Tutkimusten mukaan teollisuustilojen valaistuksen parantamisella on suora yhteys tuottavuuden kasvuun sekä virheiden ja tapaturmien vähenemiseen. Lähtökohta teollisuusvalaistuksessa on, että valoa on oltava riittävästi, vaikka tilat ovat isoja ja kiusaus säästää kustannuksissa on suuri. Lasiliiri Oy ei halua tinkiä valon määrästä eikä laadusta. Työskentely suurten lasielementtien kanssa tuotanto- ja kokoonpanolinjoilla sekä varastossa vaatii erityistä tarkkuutta. Niinpä työt helpottuvat lisätyn valon ansiosta. Uudistettu valaistusjärjestelmä säästää kuluissa jopa 70% aikaisempaan verrattuna. Näin ollen valaistuksen uusiminen on Lasiliiri Oy:lle sijoitus myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

04 SYY
2017

Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden eteläsiiven käyttöönotto lähestyy – Lasiliiri Oy toimittaa Teräselementti Oy:n kanssa yhteistyössä lasirakenteet uuteen terminaaliin.

Kategoriat: Energiatehokkuus, Eristyslasit, Karkaistu lasi, Laminoitu lasi

_B1A0067_8_9

Eteläsiiven lasinen julkisivu antaa matkustajille kokemuksen tilasta ja avoimuudesta. Suurten lasipintojen avulla saadaan myös paljon luonnonvaloa, mikä on hyväksi julkisille tiloille. Suunnittelussa on huomioitu lasin ominaisuudet eli se suojaa liian suurilta lämpökuormilta ja ylikuumenemiselta, toisaalta pitää kylmä ilma ulkopuolella ja eristää ääntä. Lisäksi suunnittelussa on huomioitu lasin ulkonäkö ja kustannukset. Näihin haasteisiin ja vaatimuksiin on Lasiliiri Oy, yhteistyössä Teräselementti Oy:n kanssa, vastannut.

Eteläsiiven rakentamisessa on saavutettu vaihe 1 loppuun. Lasiliiri Oy on toimittanut nykyaikaiset turvavaatimukset täyttävät julkisivun turvalasit kohteeseen. Kaikki projektin lasipinnat on toimitettu suunnitellun aikataulun mukaisesti.
_B1A0106_7_8

Projektin toinen vaihe on käynnistynyt. Tässäkin Lasiliiri Oy on mukana toimittamassa turvalasielementtejä sisälle terminaaliin.

Haasteena projektissa on ollut lasipintojen suuri koko ja lasien muotoonleikkaus. Lasiliiri Oy:n uusi investointi laminointilinjaan mahdollisti näiden suurten, muotoon leikattujen, laminoitujen lasien valmistamisen Lasiliiri Oy:n omissa tiloissa. Laminoidut eristys-/turvalasit täyttävät niille asetetut nykyaikaiset vaatimukset auringon suojaan ja lämpökuormaan, turvallisuuteen ja ääneneristävyyteen liittyen. Yhteensä lasipintaa toimitetaan noin 2 500 m2.

Julkisivun ja sisälle tulevat lasit on laminoitu EVALAM –kalvolla, joka on aikaisemmin käytettyä PVB-laminointikalvoa, kaikilla arvoilla, parempi. EVALAM on EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti), jolla on erinomainen valonläpäisy ja kirkkaus, korkea tarttuvuus, hyvä ääneneristävyys ja jolla on ainutlaatuinen, lasia lujittava molekyylinen ristisidosrakenne (crosslinking). Ristisidos on kahden tai useamman molekyylin sidos, joka muodostaa laminoidun lasin lujuuden ja kestävyyden. Vahvan, yli 87%:sen ristisidoksen ansiosta, EVALAM on lujuudeltaan ja kestävyydeltään huomattavasti parempi kuin mikään kestomuovi, kuten esimerkiksi PVB. Kaikki nämä yhdessä luovat parhaan materiaalin käytettäväksi ratkaisuissa, joissa vaatimuksina ovat optiset ominaisuudet ja kestävyys.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit ja palonsuojalasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass® -tuotemerkistä.

07 KES
2017

Lasiliiri Oy toimitti sisäkaidelasit Kauppakeskus Ainoaan, Espooseen.

Kategoriat: Eristyslasit, Laminoitu lasi, Lasiliiri

_B1A0292_3_4

Kauppakeskus Ainoa on Espoon Tapiolassa sijaitseva, osittain rakenteilla oleva kauppakeskus. Kauppakeskuksessa on viisi kerrosta ja noin 50 liikettä.

_B1A0280_1_2

Sisäkaidelasit ovat karkaistua laminoitua lasia. Laminoinnissa on käytetty uuden sukupolven EVALAM-kalvoa, joka on aikaisemmin käytettyä PVB-laminointikalvoa, kaikilla arvoilla, parempi. Sisäkaidelasien pystypuitteettomat rakenteet tuovat esteettömän näkymän. EVALAM on EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti), jolla on erinomainen valonläpäisy ja kirkkaus, korkea tarttuvuus, hyvä ääneneristävyys ja jolla on ainutlaatuinen, lasia lujittava molekyylinen ristisidosrakenne (crosslinking). Ristisidos on kahden tai useamman molekyylin sidos, joka muodostaa laminoidun lasin lujuuden ja kestävyyden. Vahvan, yli 87%:sen ristisidoksen ansiosta, EVALAM on lujuudeltaan ja kestävyydeltään huomattavasti parempi kuin mikään kestomuovi, kuten esimerkiksi PVB. Kaikki nämä yhdessä luovat parhaan materiaalin käytettäväksi ratkaisuissa, joissa vaatimuksina ovat optiset ominaisuudet ja kestävyys.

Aikaisemmat Lasiliiri Oy:n kauppakeskustoimitukset ovat olleet Kauppakeskus Goodman, Hämeenlinna ja Porissa sijaitseva kauppakeskus Puuvilla.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit ja palonsuojalasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass® -tuotemerkistä.

22 TOU
2017

Lasiliiri Oy toimitti lasiset kaiteet uuteen Allas Sea Pool –merikylpylään, Helsingin keskustaan.

Kategoriat: Eristyslasit, Karkaistu lasi, Laminoitu lasi, Lasiliiri

_B1A0214_5_6

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä Helsingissä, kaupungin keskeisimmällä paikalla. Allas on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Allas Sea Pool on kaupunkikeidas, jossa on mittava allasalue ja upeat saunat.

Haasteena projektissa oli laminoidun lasin säänkestävyys. Myös lasikaiteiden avoimet reunarakenteet asettivat vaatimuksia joihin Lasiliiri Oy pystyi hyvin vastaamaan. Karkaistut lasit täyttivät niille asetetut vaatimukset turvallisuuteen ja säänkestävyyteen liittyen.

_B1A0232_3_4

Ulkokaiteiden lasit on laminoitu EVALAM –kalvolla, joka on aikaisemmin käytettyä PVB-laminointikalvoa, kaikilla arvoilla, parempi. EVALAM on EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti), jolla on erinomainen valonläpäisy ja kirkkaus, korkea tarttuvuus, hyvä ääneneristävyys ja jolla on ainutlaatuinen, lasia lujittava molekyylinen ristisidosrakenne (crosslinking). Ristisidos on kahden tai useamman molekyylin sidos, joka muodostaa laminoidun lasin lujuuden ja kestävyyden. Vahvan, yli 87%:sen ristisidoksen ansiosta, EVALAM on lujuudeltaan ja kestävyydeltään huomattavasti parempi kuin mikään kestomuovi, kuten esimerkiksi PVB. EVALAM on kehitetty kestämään hyvin kosteutta. Tämä estää siten pelätyn delaminoitumisen, kun lasi altistuu pitkäaikaisesti vaativille sääoloille asennettuna ilman reunasuojausta. Kaikki nämä yhdessä luovat parhaan materiaalin käytettäväksi ratkaisuissa, joissa vaatimuksina ovat optiset ominaisuudet ja kestävyys.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit ja palonsuojalasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass® -tuotemerkistä.

03 HEL
2017

Lasiliiri Oy rekrytoi osaajia!

Kategoriat: Nimitykset, Yleistä

Lasiliiri Oy rekrytoi lisää työntekijöitä. Viimeisin rekrytointi kohdistui huoltoteknikon / kunnossapitoasentajan vakituiseen pestiin. Mukaan Lasiliiri Oy:n osaavaan porukkaan tulikin Sakari Johansson. Tervetuloa!

Lasiliiri Oy hakee jatkuvasti, lasialan osaajia. Avoimena olevia työtehtäviä ovat mm. Lasin CNC-koneistuksessa, karkaisussa, leikkauksessa, laminoinnissa ja eristyslasipuolella. Kaikenlainen lasiteollisuuden kokemus lasketaan eduksi. Alla olevasta linkistä löydät hakemuksen, jonka voi täyttää selaimella. Lasiliiri Oy on yhteydessä hakijoihin henkilökohtaisesti.

Rekrytointi-lomake

31 TAM
2017

Lasiliiri Oy aloitti ensimmäisenä Pohjoismaissa uuden sukupolven turvalasin tuotannon loppukesällä 2016.

Kategoriat: Karkaistu lasi, Laminoitu lasi

Riihimäellä sijaitseva lasin jatkojalostukseen erikoistunut Lasiliiri Oy käynnisti Pohjoismaiden ensimmäisen EVA -turvalasia valmistavan tuotantolinjan viikolla 33 vuonna 2016. Tuotantolinja on siitä lähtien toiminut täydellä teholla. EVA eli etyyli-vinyyli-asetaattilasi on uuden sukupolven turvalasi, jonka laminointimenetelmä helpottaa myös älylasien tekemistä.

–  EVA luo paljon uusia, jännittäviä mahdollisuuksia kehittää tuotantoamme. Uskomme vahvasti sen kasvattavan suosiotaan lähivuosien aikana, sanoo toimitusjohtaja Ari Liiri.

Nykyiset turvalasit ovat yleensä PVB -laseja. EVA on tutkimuksissa todettu kirkkaammaksi ja kestävämmäksi ja  kuin PVB. Se eristää myös paremmin ääntä ja kosteutta. Lasiliiri jatkaa edelleen myös PVB -lasin valmistusta. EVA:n vallankumouksellinen laminointimenetelmä tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia erilaisten värikalvojen ja komponenttien(inserttien) sijoittamiseen lasin sisään. Sen mahdollisuudet perustuvat alempaan laminointilämpötilaan ja hellävaraisempaan laminointitekniikkaan kuin PVB:llä. EVA -lasia laminoidaan 80-137 asteen lämmössä, kun PVB:n laminointi tapahtuu mankeloimalla 137 asteen lämmössä. EVA:n idea perustuu kalvon materiaaliin. Sitä laminoitaessa syntyy ns. cross link -ilmiö, joka ikään kuin liimaa lasit aiempaa paremmin yhteen. EVA pysyy kiinni jopa kolme kertaa paremmin kuin PVB.

– Arkkitehdit ja suunnittelijat ovat olleet erityisen kiinnostuneita EVA:sta sen monipuolisuuden vuoksi. Olemme jo kehitelleet siihen perustuvia omia tuotteitamme, Liiri sanoo.

Esimerkiksi toimistoissa ja ostoskeskuksissa lasiin sisään voidaan pakata vaikkapa ledejä, jolloin lasin valaistuksen kirkkautta voidaan säätää himmentimestä. Sälekaihdin voidaan rakentaa lasin sisään, lasin ulkonäköä voidaan muunnella ja siihen voidaan sijoittaa jopa näyttöjä.

EVA on erittäin käyttökelpoinen materiaali myös rakennusten julkisivuihin.

EVA on uuden sukupolven lasi myös ympäristöystävällisyydessään, sillä valmistuksessa kuluu energiaa selvästi vähemmän kuin perinteisten lasien.

28 TAM
2017

Lasiliiri Oy mukana Lasiseminaarissa Tampereella 8.2.2017

Kategoriat: Lasiliiri, Yleistä

Lasiliiri Oy on mukana perinteisessä Lasiseminaarissa Tampereella 8.2.2017. Seminaarin järjestää Suomen Tasolasiyhdistys ry, Puuteollisuus ry ja Puuteollisuusyrittäjät ry. Tapahtuma kerää lasirakentamisen vahvimmat tekijät koolle ja antaa tietoa alan tuoreimmista uutuuksista ja tulevaisuuden näkymistä.

Nähdään Tampereella!

Ari Liiri, toimitusjohtaja ja Tapio Törrönen, operatiivinen johtaja

16 HEL
2016

Lasiliiri mukana teknisessä koulutuksessa Lathomissa

Kategoriat: Eristyslasit

Lasiliiri vahvisti lasiasiantuntemustaan osallistumalla Pilkingtonin järjestämälle tekniselle kurssille lokakuussa 2015.

Tästä voit lukea Pilkingtonin sisäisen lehden kirjoituksen:

Tekninen kurssi Lathomissa

 

Pilkington järjestää kolmipäiväisiä teknisiä kursseja Englannissa, Lathomissa, Euroopan teknisessä tutkimuskeskuksessa. Kurssit tukevat asiakkaan kasvua ja muun muassa projektimyyntiä. Kurssilla käydään läpi eurooppalaisia rakennusalan standardeja, lasin mekaanista lujuuslaskentaa, lasin äänen eristävyyttä ja lasin auringonsuojausominaisuuksia.

 

”Tutustuimme myös Pilkington Planar – tuotteeseen. Kaksi ensimmäistä päivää olivat teoriaa ja kolmas päivä ryhmäharjoitteita. Kurssi lisäsi omaa lasitietouttani ja se auttaa minua työskentelemään paremmin asiakkaiden ja arkkitehtien kanssa.”, kertoo Antti Seppänen Pilkington Lahden Lasitehtaalta.

 

”Kurssi oli loistavasti järjestetty. Se sisälsi laajan kattauksen asioita, joita kohtaan päivittäisessä työssäni. Toivottavasti tulevaisuudessa tulisi vastaavanlaisia mahdollisuuksia kehittää omaa asiantuntemusta yhteistyössä Pilkingtonin kanssa”, kiittelee Timo Tukiainen Lasiliirin teknisestä myynnistä, joka oli Antin mukana kurssilla.

 

asiantuntemusta

 

 

 

26 MAR
2015

Lasiasiantuntija etsii tehokkaimmat ratkaisut

Kategoriat: Eristyslasit

Lasiasiantuntijalta löytyy apu esimerkiksi arkkitehdeille, kun tarvitaan työselityksen määrittelemää ratkaisua tai suunnitellaan uutta rakennuskohdetta. Oikean lasin valinta vaatii vahvaa teknistä osaamista ja tietoa erilaisista ratkaisuvaihtoehdoista.
– Lasiasiantuntijaksi opitaan työn ohessa, sillä lasialalle ei ole varsinaista koulutusta. Omalla aktiivisuudella ja lasitoimittajien tarjoamalla koulutuksella on suuri merkitys. Pitkä kokemus ja oma aktiivisuus on ainoa tae ammattitaitoiseen asiantuntijuuteen, Tukiainen toteaa.

Ovi- ja ikkunavalmistajien kumppanina voidaan yhdessä varmistaa varsinkin vaativissa kohteissa projektin onnistuminen ja loppuasiakkaan tyytyväisyys.

Lasiliirin lasiasinatuntija Timo Tukiainen

Lasiliirin lasiasiantuntija Timo Tukiainen

26 MAR
2015

Lastensairaalaan parasta lasiturvallisuutta

Kategoriat: Eristyslasit

Uusi lastensairaala saa ansaitusti huipputurvalliset lasiratkaisut, jotka Lasiliiri takaa yhteistyössä Lammin Ikkunoiden kanssa. Lasiasiantuntijamme Timo Tukiainen etsi oikeat ratkaisut vaativalle asiakaskunnalle, jolle oli otettava huomioon monta turvallisuustekijää. Tärkeimmiksi nousivat törmäyssuoja, lasin rikkoontumattomuus ja pirstaloitumattomuus törmätessä sekä aurinkosuojaus, jotta lämpö ei nouse tiloissa liian korkeaksi. UV-suojaus on myös ympäristöystävällinen ratkaisu: pinnat, joihin auringonvalo osuu ikkunan läpi eivät haalistu sekä lämmöneristävyys auttaa ilmastoinnin kustannuksissa.