Laminoidut lasit

Määrämittaan leikatut laminoidut lasit yksin tai yhdistettynä Arctic Glass® -eristyslasien kanssa antavat suojaa vaativiin tarpeisiin.
Yksin käytettynä laminoitu lasi sopii esimekiksi kaiteisiin, väliseiniin ja sisustuskäyttöön. Yhdessä Artic Glass® -eristyslasin kanssa käytettynä ne antavat erinomaisen keinon suojautua murroilta ja ilkivallanteoilta sekä muilta rasituksilta, kuten paineelta, iskuilta ja melulta kohteissa, joissa käytetään paljon lasia.

Rikkoutuessaan laminoitu turvalasi pysyy yhtenäisenä ja sirpaleet kiinni joustavassa kalvossa. Näin ollen sirpaleet eivät aiheuta vahinkoja eikä rikkoutuneeseen lasiin synny vaarallisia aukkoja. Laminoitu lasi on rikkinäisenä myös sadetiivis.

Henkilöturvallisuutta koskevat määräykset ja ohjeet ovat Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa F2 Rakennuksen käyttöturvallisuus. Määräykset ja ohjeet 2001. Kulkuväylillä ja oleskelutiloissa lasiseiniin, ikkunoihin, lasioviin ja -kaiteisiin mahdollisesti törmätessä ja lasin rikkoutuessa viiltovammojen syntyminen tulee estää.

Lasikattojen, kattoikkunoiden ja lasikatosten lasien mahdollinen rikkoutuminen ei saa tuottaa loukkaantumisia. Tämän riskin minimoimiseksi on tapauskohtaisesti mahdollisuus käyttää lämpökarkaistua turvalasia.

Suomen Tasolasiyhdistys on antanut ohjeita ja suosituksia turvalasien käytöstä suhteessa rakennusmääräysten osaan F2. Tämän lisäksi Lasiliiri suosittaa turvalasin käyttöä myös kaluste- ja sisustusratkaisuissa.