Karkaistut lasit

Lasiliirin Arctic Glass -Tempered™ on lämpökarkaistua lasia. Rikkoutuessaan se murentuu pieniksi muruiksi. Karkaistu lasi kestää iskuja, taivutusta ja lämpötilaeroja monin verroin enemmän kuin karkaisematon lasi.

Karkaistun lasin käyttökohteita ovat mm. ovet, näyteikkunat, parvekelasit ja sisustuslasit kuten pöydät ja hyllyt. Karkaistua lasia käytetään lasirakenteissa, joissa lasi voi joutua alttiikisi suurille lämpötilavaihteluille. Karkaistu lasi on luonnollinen valinta lasi- ja kaksoisjulkisivuihin tai valokatelasitusten ylimmäksi lasiksi.

Lasiliiri valmistaa Arctic Glass -Tempered™ lasit samoissa tiloissa Arctic Glass® -eristyslasien kanssa, joten niiden yhdistäminen osaksi eristyslasia on tehokasta ja aikatauluystävällistä.

Henkilöturvallisuutta koskevat määräykset ja ohjeet ovat Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa F2 Rakennuksen käyttöturvallisuus. Määräykset ja ohjeet 2001. Kulkuväylillä ja oleskelutiloissa lasiseiniin, ikkunoihin, lasioviin ja -kaiteisiin mahdollisesti törmätessä ja lasin rikkoutuessa viiltovammojen syntyminen tulee estää.

Lasikattojen, kattoikkunoiden ja lasikatosten lasien mahdollinen rikkoutuminen ei saa tuottaa loukkaantumisia. Tämän riskin minimoimiseksi on tapauskohtaisesti mahdollisuus käyttää lämpökarkaistua turvalasia.

Suomen Tasolasiyhdistys on antanut ohjeita ja suosituksia turvalasien käytöstä suhteessa rakennusmääräysten osaan F2. Tämän lisäksi Lasiliiri suosittaa turvalasin käyttöä myös kaluste- ja sisustusratkaisuissa.