Uutiset

04 SYY
2017

Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden eteläsiiven käyttöönotto lähestyy – Lasiliiri Oy toimittaa Teräselementti Oy:n kanssa yhteistyössä lasirakenteet uuteen terminaaliin.

Kategoriat: Energiatehokkuus, Eristyslasit, Karkaistu lasi, Laminoitu lasi

_B1A0067_8_9

Eteläsiiven lasinen julkisivu antaa matkustajille kokemuksen tilasta ja avoimuudesta. Suurten lasipintojen avulla saadaan myös paljon luonnonvaloa, mikä on hyväksi julkisille tiloille. Suunnittelussa on huomioitu lasin ominaisuudet eli se suojaa liian suurilta lämpökuormilta ja ylikuumenemiselta, toisaalta pitää kylmä ilma ulkopuolella ja eristää ääntä. Lisäksi suunnittelussa on huomioitu lasin ulkonäkö ja kustannukset. Näihin haasteisiin ja vaatimuksiin on Lasiliiri Oy, yhteistyössä Teräselementti Oy:n kanssa, vastannut.

Eteläsiiven rakentamisessa on saavutettu vaihe 1 loppuun. Lasiliiri Oy on toimittanut nykyaikaiset turvavaatimukset täyttävät julkisivun turvalasit kohteeseen. Kaikki projektin lasipinnat on toimitettu suunnitellun aikataulun mukaisesti.
_B1A0106_7_8

Projektin toinen vaihe on käynnistynyt. Tässäkin Lasiliiri Oy on mukana toimittamassa turvalasielementtejä sisälle terminaaliin.

Haasteena projektissa on ollut lasipintojen suuri koko ja lasien muotoonleikkaus. Lasiliiri Oy:n uusi investointi laminointilinjaan mahdollisti näiden suurten, muotoon leikattujen, laminoitujen lasien valmistamisen Lasiliiri Oy:n omissa tiloissa. Laminoidut eristys-/turvalasit täyttävät niille asetetut nykyaikaiset vaatimukset auringon suojaan ja lämpökuormaan, turvallisuuteen ja ääneneristävyyteen liittyen. Yhteensä lasipintaa toimitetaan noin 2 500 m2.

Julkisivun ja sisälle tulevat lasit on laminoitu EVALAM –kalvolla, joka on aikaisemmin käytettyä PVB-laminointikalvoa, kaikilla arvoilla, parempi. EVALAM on EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti), jolla on erinomainen valonläpäisy ja kirkkaus, korkea tarttuvuus, hyvä ääneneristävyys ja jolla on ainutlaatuinen, lasia lujittava molekyylinen ristisidosrakenne (crosslinking). Ristisidos on kahden tai useamman molekyylin sidos, joka muodostaa laminoidun lasin lujuuden ja kestävyyden. Vahvan, yli 87%:sen ristisidoksen ansiosta, EVALAM on lujuudeltaan ja kestävyydeltään huomattavasti parempi kuin mikään kestomuovi, kuten esimerkiksi PVB. Kaikki nämä yhdessä luovat parhaan materiaalin käytettäväksi ratkaisuissa, joissa vaatimuksina ovat optiset ominaisuudet ja kestävyys.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit ja palonsuojalasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass® -tuotemerkistä.